Enllaços recomanats:

TURISME RURAL AL SOLSONÈS

Cap de Setmana — By admin on 21 març 2011 17:09

Text: Cecília Lorenzo © / Fotos: Jordi Folch ©

Al cor del Prepirineu, la comarca del Solsonès és un paradís natural força desconegut i un dels indrets del Principat més indicats per fer turisme rural. Entre boscos i prats, travessats per cabalosos rius i rodejats d’imponents serralades, s’amaguen un munt d’indrets ideals per organitzar una escapada en plena natura, a més d’un seguit de masies pairals que ofereixen la possibilitat de fer-hi una estada.

A cavall entre els Pirineus i les planes centrals de Catalunya, el Solsonès s’ha convertit en una de les comarques d’interior que més ha lligat la seva oferta d’oci al turisme de natura. La majoria dels que visiten la zona ho fan per gaudir de la pau i la tranquil•litat que es respira passejant pels seus camins o simplement descansant sota l’ombra dels boscos o a la vora d’un dels embassaments. I és que aquesta és bàsicament una comarca de muntanya. Al nord, les serres prepirinenques d’Oliana, Odèn, Port del Comte i la serra del Verd la separen de l’Alt Urgell i el Berguedà. El riu Cardener la travessa pel mig, i els seus afluents, l’Aigua d’Ora i l’Aigua de Valls, passen per raconades esplèndides. Tots aquests elements han configurat un paisatge especial on hi ha una gran varietat d’indrets per gaudir de llargues jornades de descans a l’aire lliure.

EL PLA DE BUSA

És un dels indrets menys coneguts de la comarca però curiosament un dels més atractius. I és que un cop a dalt del pla de Busa a un li fa la sensació de contemplar-ho tot des de les altures. Es troba a 1.526 metres d’altitud i és un altiplà que s’interromp bruscament en un barranc impressionant. Seguint el pla de Busa hi ha el Capolatell, un espadat rocós aïllat pertot arreu i que només es troba connectat per una passarel•la. Aquesta illa rocosa es va fer servir com a presó per als militars francesos capturats en la guerra de la Independència. Per arribar-hi cal agafar la carretera de Solsona a Berga i després de fer uns 4 quilòmetres seguir pel desviament de Besora i Busa (està senyalitzat). Quan la pista s’estreny, el millor és seguir a peu fins al pla (una mitja hora) contemplant vistes molt atractives.

El Solsonès s’ha convertit en una de les comarques d’interior que més ha lligat la seva oferta d’oci al turisme de natura

Pàgines: 1 2 3 4

Tags: , , , ,

Sense comentaris

Deixa el primer comentari

Deixa el teu comentari

Has d'estar identificat per a deixar un comentari:

Login

Heu perdut la contrasenya?