Enllaços recomanats:

A LES PORTES DEL CEL

Cap de Setmana — By destins on 30 maig 2012 09:43

Text: Cecília Lorenzo © / Fotos: Jordi Folch ©

Els millors trekkings als Pirineus de Lleida i la Vall d’Aran

No cal viatjar fins l’Himalàia per viure experiències inoblidables a la muntanya. Si esteu en forma i us agrada caminar més amunt dels dos mil metres, al Pirineu de Lleida existeixen varies rutes que permeten fer recorreguts circulars d’uns quants dies tot enllaçant un refugi amb un altre. Necessitareu unes botes de trekking, una motxilla, ulleres, crema solar, uns bastons per repartir millor el pes del cos i, sobretot, l’energia suficient com per passar unes quàntes jornades en plena natura, caminant entre 5 i 7 hores al dia. Per animar-vos us direm que l’esforç val molt la pena. Molts dels que ho han probat no sospitaven que a Catalunya existien paisatges d’alta muntanya tant impressionants. Els voleu conèixer?


PARC NACIONAL D’AIGÜESTORTES

És la joia paisatgística de la geografia catalana, única per la majestuositat dels seus paisatges i per la riquesa de la flora i la fauna que acull. El Parc Nacional d’Aigüestortes està sembrat d’avets i boscos de pi negre, i regat per gairebé 200 llacs de muntanya, on  troben refugi l’isard, el gall fer, la marmota i el  mític trencalòs. El parc té dues portes d’entrada principals, Espot i Boí. Des de tots dos indrets podeu iniciar la ruta que us proposem.

Carros de Foc: A l’estiu de 1987 alguns guardes de refugis del parc van decidir fer la travessa Pallars-Aran-Ribagorça d’una tirada. Algú la va anomenar Carros de Foc (en honor a la pel·lícula de Hugh Hudson. Avui no només es continúa fent sinó que fins i tot ha estat reconeguda oficialment. Es tracta de sortir d’un dels nou refugis guardats del parc i arribar al mateix, després d’haver passat pels altres vuit. En total el recorregut és d’uns 55 km i transcorre per zones d’alta muntanya a una altitud mitjana de 2.400 m. El  desnivell acumulat aproximat és de 9.200 m i l’itinerari és marcat com ho són habitualment els camins d’alta muntanya, és a dir, amb fites. Normalment, fins a mitjan juliol hi ha neu a les collades més altes orientades al nord, com el port de Ratera. La ruta recorre tot el Parc Nacional, des d’Aigüestortes fins els llacs de Colomers, els de Saboredo, la zona de les agulles d’Amitges, els Encantats, el llac de Sant Maurici o la zona de llacs al voltant del refugi de Colomina. Amb un mapa del recorregut (disponible a tots els refugis o per Internet) podeu fer totes les etapes. Necessitareu entre 4 i 6 dies per fer la ruta sencera (segons el ritme que porteu). Cada etapa enllaça un refugi amb un altre, on es pot dormir o menjar. Podeu començar pel refugi que volgueu i fer la ruta en el sentit que més us estimeu. Si voleu entrar en el rànquing dels Carros de foc en qualsevol de les categories heu d’adquirir el Forfet, que s’ha de segellar a tots els refugis de pas. Té un preu de 25 euros, i us el donaran en qualsevol dels nou refugis una vegada confirmada la reserva. El forfait inclou una gorra, i un mapa  escala 1:25000 amb un llibret descriptiu de la travessa. Dóna dret a les samarretes exclusives Carros de Foc, “Sky Runner” o “Open”, per a tots aquells i totes aquelles que acabeu en menys de 24 hores o en més de 24 hores, respectivament. Si voleu fer la ruta guiada podeu contactar amb la Companhia de Guies de Muntanha, al mateix telèfon de l’organització de Carros de foc.

· Carros de Foc: Arnals, 8 baixos. Vielha. Tel 902 18 09 30

www.carrosdefoc.com

Pàgines: 1 2 3

Tags: , , , , , ,

Sense comentaris

Deixa el primer comentari

Deixa el teu comentari

Has d'estar identificat per a deixar un comentari:

Login

Heu perdut la contrasenya?