Enllaços recomanats:

TOTS ELS SECRETS D’AMSTERDAM

Ciutats Low Cost — By admin on 18 març 2011 19:56

Text: Cecília Lorenzo © / Fotos: Jordi Folch ©

Llogar una bicicleta i explorar la ciutat a cop de pedal, navegar pels canals, passejar entre quadres impressionistes, descobrir els secrets dels coffee shop o fer un pícnic a Vondelpark. A Amsterdam, una ciutat de més de 700.000 habitants, 600.000 bicis, 165 canals i 2.500 cases flotants, no hi ha temps per avorrir-se!Article patrocinat per Transavia.com

Viatjar de l’aeroport d’Schiphol (pronunciat eskipol) a la Centraal Station d’Amsterdam només us portarà 20 minuts amb tren. Un cop travessat el llindar de l’estació, arribarà el moment de les primeres impressions. Sou en una ciutat tranquil·la però amb una oferta cultural increïble, sense gaires sorolls però plena de vida nocturna. Hi ha poquíssims cotxes i motos, un munt de tramvies i multitud de gent amb bicicleta. A poc a poc, el clinc-clinc dels timbres de les bicis se us farà més i més familiar. Al final de l’estada hi estareu totalment acostumats. Just davant de l’edifici de l’estació podeu agafar un tramvia d’alguna de les línies que porten a les places més cèntriques: Dam, Rembrandtplein, Leidseplein o Muntplein. L’hotel escollit segur que queda a prop d’alguna d’aquestes.

LA PLAÇA DAM

Un cop instal·lats, us animem a recórrer els carrers i les places del centre, començant per la plaça Dam, la més animada de la ciutat. Al seu voltant s’alcen un bon grapat d’edificis històrics i monuments: el Palau Reial (Koninklijk Paleis), l’església Nova (Nieuwe Kerk), on es fan exposicions, o l’impressionant centre comercial Magna Plaza. I al mig: un obelisc (el Nationaal Monument) dedicat als holandesos morts per la pàtria que, des de fa anys, serveix de punt de trobada als joves de la ciutat. Després de passejar per la plaça, la ruta continua pel carrer Kalverstraat, ple de botigues (no gaire originals, més aviat sucursals de grans cadenes comercials) i amb entrada al Museu Històric d’Amsterdam. Per cert, a banda de la exposicions permanents i temporals, té un agradable cafè, ideal per fugir del soroll del carrer, un dels més freqüentats, sobretot el cap de setmana.

EL PATI DE BEGIJNHOF

Baixant per Kalverstraat s’arriba a la plaça Spui. Aquí cal parar atenció als portals que hi ha a mà dreta per trobar-ne un, de fusta, on posa “Begijnhof”. Obriu-lo i entreu. Hi trobareu un agradable i silenciós jardí rodejat de cases dels segles XVII i XVIII, entre les quals es troba (al número 34) la més antiga de la ciutat. Al mig hi ha una església medieval. És un racó preciós però que només té una pega: hi està prohibit fer fotografies. Podeu aprofitar per fer un cafè al Café Hoppe, del 1670. És un clàssic d’Amsterdam, situat a la mateixa plaça Spui. Des d’allà veureu l’estàtua Livertje, un nen trapella que simbolitza l’esperit radical dels anys seixanta. A prop d’aquí, al carrer Spui (Spuistraat), concretament al número 214 hi ha una de les cases okupades més famoses. Es troba als antics locals del diari Handelsblad, que els squatters han convertit en una mena de monument a l’inconformisme.

EL MERCAT FLOTANT DE FLORS

De nou a la plaça Spui podeu agafar el carrer que ressegueix el canal Singel fins a arribar al Bloemenmarkt, el mercat de les flors. Es tracta d’un conjunt de grans barques amarrades al canal on es venen rams de flors (sobretot tulipes), bonsais o llavors de diferents flors i plantes. El trobareu obert de dilluns a dissabte, de 8 a 17.30 hores. Tot resseguint les paradetes arribareu a Munt Plein, que es diu així per la Munttoren (la torre de la moneda), una torre barroca de fusta amb una campana que sona cada quart d’hora.

CONSELL Low cost: Llogueu una bicicleta (a Mac Bike, per exemple, a prop de Waterlooplein, a Meester Visserplein, 2) i aneu cap al Vondel Park, una gran zona verda amb camins per anar amb bici o fer un picnic. Un lloc agradable on fer un cafè: el Vertigo, el bar del museu del cinema (Nederlands Filmmuseum), a l’entrada del parc.

Pàgines: 1 2 3 4

Tags: , , , ,

Comentaris tancats