Enllaços recomanats:

BERLÍN, LA CIUTAT INFINITA

Ciutats Low Cost — By admin on 21 març 2011 17:17


Text: Cecília Lorenzo © / Fotos: Jordi Folch ©

Dues hores i mitja. És el temps que es necessita per viatjar a Berlín des d’algún dels aeroports catalans que enllacen Catalunya amb la capital alemanya; i mitja hora més per plantar-se al centre de la ciutat i començar a descobrir-ne els seus secrets. Per on començar? Fer una ruta per Berlín no és fàcil. Requereix temps i organització. La ciutat és enorme, té moltíssims museus, centres culturals, monuments, una história fascinant i una suggerent i variada vida nocturna. Cal, doncs, organitzar-se per no acabar desorientat en un gran paradís cosmopolita sense saber on anar.


A Berlín és fàcil situar-se. Els seus barris es troben a les parts est o oest, separades fins el 1989 pel famós mur. A l’est, l’antiga zona comunista, hi veureu edificis agrupats, similars els uns als altres, quadrats i geométrics. A l’oest, en canvi, les construccions són modernes i desiguals. Al centre: la plaça Postdamer i la Porta de Brandeburg, símbols de la reunificació alemanya després de la caiguda del mur.

EL BUNDESTAG

Un bon lloc des d’on començar a passejar per Berlín és el Reichstag, la seu del Bundestag, el Parlament alemany. Es troba a prop de la porta de Brandeburg o el parc de Tiergarten, a la part més céntrica de la ciutat. El reconeixereu per la seva grandiosa estructura rectangular, el pórtic, amb la inscripció dedicada “al poble alemany”, i sobretot per la inmensa cúpula de vidre que corona l’edifici. La nova incorporació arquitectónica és obra de l’arquitecte Norman Foster, qui va acabar la cúpula al 1999. Si hi entreu podreu contemplar molt bones vistes de la ciutat a través dels seus vidres. Fins i tot arribar fins a dalt de tot a través d’una rampa. A sota, també a la vista de tothom, està la sala del Parlament. Normalment, per entrar hi ha molta cua, però l’espera val molt la pena. Si el pressupost us ho permet, podeu menjar alguna cosa al Restaurant Käfer, a la darrera planta del Reichtag.

CONSELL Low Cost: L’empresa Sandemans (www.newberlintours,com) ofereix tours gratis en espanyol pel centre de Berlín. El punt de trobada a la part est és al café Starbucks de la porta de Brandenburg, tots els dies d’11 a 13 h. Al Berlín oest la cita és a les 10.30 i a les 12.30 h davant del Dunkin‘Donuts a l’altre costat de l’estació Zoologischer garten. Quan acaba el tour el guia rep algunes propines dels participants.

PORTA DE BRANDENBURG

Des del Reichtag es triga menys de 10 minuts en arribar a la Pariser Platz, al centre de la qual hi ha la Porta de Brandeburg. Segurament som davant del monument més admirat i fotografiat de la ciutat. Està inspirada en els pórtics clàssics d’Atenas i és famosa per haber estat testimoni dels moments més importants de la história de Berlín. Al seu voltant hi ha varies embaixades, com la dels Estats Units o la francesa. També a la plaça hi ha l’Hotel Adlon, un dels més luxosos i coneguts, i el DG Bank, un edifici al que us recomanem entrar per veure l’impressionant arquitectura de Frank Owen Gehry (el que va fer el Guggenheim de Bilbao) a l’interior. A la mateixa plaça comença Under den Linden (sota els tilers), una gran avinguda que enllaça la Pariser Platz amb Lustgarten. Ubicar-la va molt bé per orientar-se per la ciutat.

CONSELL Low cost: Aprofita els mercats de carrer per menjar. En els de Winterfeld platz (els dissabtes al matí), a Landwehrkanal (els divendres), a Kolwitzplatz (els dijous i els dissabtes) o en el Mauer Park de Ubahn Eberswalde Strasse (els diumenges) trobarás diferents paradetes de menjars a l’aire lliure.

Porta de Brandemburg

Porta de Brandemburg

Pàgines: 1 2 3 4

Tags: , , , ,

1 Comentari

  1. fb_avatar David escrigué:

    Us recomanaria una parada de salsitxes que hi ha al Prenzlauerberg, però no recordo com es diu.
    Tothom la coneix, o sigui que preguntant la trobareu.
    Felicitats per l’article. Súper útil.

Deixa el teu comentari

Has d'estar identificat per a deixar un comentari:

Login

Heu perdut la contrasenya?