Enllaços recomanats:

BON JOUR MONTPELLIER!

Ciutats Low Cost — By destins on 30 maig 2012 10:33

SHOPPING AL CAMÍ DE SANTIAGO

La rue Sainte Anne desemboca a la famosa i cèntrica Rue Saint Guilhem, un dels corredors comercials de la ciutat. Si mireu al terra veureu la típica petxina que simbolitza el Camí de Santiago. I és que el camí de Santiago francés passa per la ciutat. A banda de botigues de roba o objectes, en aquest carrer n’hi ha tres que podeu visitar per endur-vos un record comestible a casa: La fromagerie Puig, Le diamant Noir (una xocolateria) i la Maison Regionale des Vins, on val la pena comprar vins de la denominació d’origen de la zona: Cote de Languedoc. Per la rue du Puits du Temple s’arriba a l’emblemàtica Plaça de Saint Roch, amb l’església del mateix nom. A la plaça us esperen uns quants restaurants, com Le Captiva o Kinoa. I, just davant de l’església un dels frescos murals al carrer que decoren algunes façanes de la ciutat. Intenteu distingir en la façana les finestres reals de les pintades.

Edifici pintant a la plaça de Saint Roch

QUARTIER DE L’ANCIEN COURRIER

Deixem enrera el barri de Saint Roch per endinsar-vos en els carrerons del barri de l’Ancien Courrier (l’antic correu). Prepareu-vos per topar amb un munt de botigues originals (un pél cares, això sí) on a vegades val la pena entrar encara que no s’hi compri res; només per admirar-ne l’interior, amb voltes i arcades originals. En una de les cases del barri, al Plan Bastourel, va nèixer Jaume I, fill de Marie de Montpellier i Pierre d’Aragon. A fora hi ha una placa que ho indica. Per la rue de l’Argenterie, també plena de botigues, arribem a la rue de la Loge. Molt a prop hi ha el mercat i la plaça de Jean Jaurès, plena de bars. En destaca un: el Joseph, que és dels més antics de la ciutat. Sempre està ple.

La plaça de la Comedie


PLACE DE LA COMÉDIE

La Place de la Comédie és la més céntrica i ample de totes les places de Montpellier. Està dominada per la Opera Comédie i al centre hi ha Les 3 Gràces, deeses emblemàtiques de Montpellier (la de la plaça és una cópia, l’original és dins de l’Opera). Però el que omple de vida aquest gran espai urbà són els artistes de carrer i gent, molta gent asseguda a les terrasses dels cafés i dels restaurants. Aquest és un bon punt per descansar abans de fer una ullada al mercat de carrer que cada dia (excepte el diumenge) s’instal·la a l’Esplanade Charles de Gaulle, anar fins el Museu Fabré, al mateix carrer, o aventurar-se a visitar el modern barri d’Antigone, dissenyat per l’arquitecte Ricardo Bofill.

EL NOU MUSEU FABRÉ

És un dels museus més famosos del sud de França. En aquest espai de 9.200 metres quadrats es poden veure pintures flamenques i holandeses del segle XVII, així com obres dels grans mestres de la pintura europea, com Allori, Ribera, Poussin o Bourdon, així com col·leccions modernes de Delacroix, Courbet, l’impressionista Bazille (que era de Montpellier) o l’obra del mateix fundador del museu: François-Xavier Fabre o el contemporani i sempre sorprenent Pierre Soulages. Obert tots els dies excepte els dilluns. Dt, dj, dv i dg de 10 a 18 h; dc, de 13 a 21 h; i ds. D’11 a 18 h. $ 6 euros. www.montpellier-agglo.com


Pàgines: 1 2 3 4

Tags: , , , ,

Sense comentaris

Deixa el primer comentari

Deixa el teu comentari

Has d'estar identificat per a deixar un comentari:

Login

Heu perdut la contrasenya?