Enllaços recomanats:

CAMINS DE RONDA AL BAIX EMPORDÀ

Cap de Setmana — By admin on 24 març 2011 15:08

Text: Cecília Lorenzo © / Fotos: Jordi Folch ©

Una petita sel·lecció d’excursions per conèixer una part de la Costa Brava d’una manera diferent: practicant el senderisme vora el mar. La xarxa de camins de ronda del Baix Empordà voregen el litoral i deixen veure penya-segats, cales i platges d’impossible accés per carretera. A peu es descobreixen un munt de racons paradisíacs, més enllà de les aglomeracions urbanes i els punts més “guiris” del litoral.


DE SANT FELIU DE GUÍXOLS A S’AGARÓ

La primera ruta que us proposem comença a la població de Sant Feliu de Guíxols, concretament a cala Jonca, i arriba a l’elegant urbanització de s’Agaró, ja pertanyent a Platja d’Aro. En total haureu de recórrer quatre quilòmetres de distància, pel que necessitareu una hora i 15 minuts aproximadament. El recorregut està format per dos trams ben definits. El primer va de cala Jonca (a on s’arriba des del port de Sant Feliu de Guíxols) fins a la platja de Sant Pol, resseguint un paisatge de penya-segats i petites cales. El segón, des de Sant Pol fins a Sa Conca, travessa tot el passeig de la urbanització de luxe de s’Agaró, construïda a principis del segle XX, on es poden veure diferents cases modernistes, així com boniques cales rodejades de roques. Aprofiteu l’ocasió per visitar la localitat de Sant Feliu de Guíxols. Guardeu una bona estona per visitar el monestir benedictí amb la romànica Porta Ferrada (segle X), l’església de la Mare de Déu dels Àngels, les torres del Corn i del Fum i el Museu d’Història de la Ciutat, que properament serà la seu del Centre d‘Art Col·lecció Catalana Carmen Thyssen-Bornemisza. També podeu fer un tomb pel passeig i visitar el Casino de la Constància o bé passar-vos pel altres museus, com el de la Joguina, el de Plaques de Cava i el del Salvament. Ja a punt per la ruta a peu, haureu de dirigir-vos al Port i des d’allà al capdamunt del penya-segat que porta a Sa Caleta.

Haureu de seguir els senyals del GR-92 (marques blanques i vermelles) i passareu per cales i penya-segats com el Cap de Mort, la Cala del Peix o la petita cala d’arena de Cala Maset. Finalment arribareu a la platja de Sant Pol, amb forma de mitja lluna i amb una zona d’un tipisme especial, amb petites casetes de bany de colors arrenglerades a peu de platja. Molt a prop hi trobareu cases modernistes com la Casa Estrada, la Torre de les Punxes o l’Hostal de la Gavina, construït per Rafael Masó i on avui hi ha un reconegut restaurant gastronòmic. En total, per arribar del port de Sant Feliu de Guíxols o de cala Jonca fins a la platja de s’Agaró trigareu uns quaranta minuts.

Pàgines: 1 2 3 4

Tags: , , , ,

Sense comentaris

Deixa el primer comentari

Deixa el teu comentari

Has d'estar identificat per a deixar un comentari:

Login

Heu perdut la contrasenya?