Enllaços recomanats:

COMPETICIONS DE BTT A LA VAL D’ARAN

Notícies — By destins on 6 setembre 2011 11:02

Les pistes i els camins de la Val d’Aran són l’escenari ideal per a la pràctica de la bicicleta de muntanya, una activitat que permet gaudir de la natura, dels monuments i de la gastronomia de la zona, a més d’equipaments hotelers, cases rurals i càmpings de gran qualitat. Aquest setembre els amants de la BTT estan de sort, ja que la Val d’Aran acollirà tres competicions de gran interès com ara l’Aranbike, la Pedalaran i el Naut Aran Duathlon.

AranBike

D’aquestes tres competicions, l’Aranbike és la que té més història. L’anomenada cursa de BTT de la Val d’Aran, organitzada pel Club Aranés d’Espòrts d’Iuèrn (CAEI), celebra enguany la desena edició. El diumenge 18 de setembre, a partir de les 9 del matí, es donarà la sortida a Gessa a la cursa de BTT amb tres recorreguts renovats: 40 km i 1.500 m de desnivell; 20 km i 800 m de desnivell, i un circuit infantil tancat Gessa-Unha-Gessa de 7 km per als infants fins a 10 anys.

Senders, trialeres, pistes i travessa dels principals pobles del Naut Aran, combinats amb el tram especial de la pujada amb telecadira de l’estació de Baqueira, són les característiques principals de l’Aranbike, una prova exigent, espectacular i inoblidable. La festa esportiva acaba amb un dinar al poliesportiu de Salardú.

El dissabte 3 de setembre tindrà lloc a la Val d’Aran la primera edició de la Pedalaran, una pedalada popular que consta de diferents recorreguts. Hi ha tres circuits de BTT: l’Agla, de 38 km i 1.200 m de desnivell; l’Isard, de 18 km i 500 m de desnivell, i el circuit infantil Audeth, de 8 km. A més, se celebra una prova de cicloturisme Taure, de 50 km i 1.150 m de desnivell. El punt de sortida i arribada és el Càmping Verneda del Pont d’Arròs. La jornada acaba amb un dinar al càmping.

Finalment, el diumenge 11 de setembre se celebrarà el Naut Aran Duathlon, amb un recorregut amb BTT i a peu que transcorre entre Montgarri i Salardú. La prova té una distància de 32,3 km, amb 2.231 m de desnivell positiu i 2.515 m de desnivell negatiu. S’han establert tres trams: Montgarri-Orri-Beret (amb BTT), Pla de Beret-Dossau-Coret Marimanha-Pla de Beret (senderisme) i Beret-Orri-Salardú (amb BTT). El punt més alt és el Tuc deth Dossau (2.521 m) i el més baix, Salardú (1.263 m).

D’altra banda, la temporada de travesses circulars amb BTT a la Val d’Aran continua amb les rutes Pedals de Foc, Pedals d’Occitània i Era Roda. Els ciclistes disposen fins a l’octubre de la Pedals de Foc, que consisteix a fer la volta amb BTT pel perímetre del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, amb un recorregut de 215 quilòmetres i 5.600 metres de desnivell positiu acumulat. Una altra ruta de BTT és la Pedals d’Occitània, amb un recorregut de 220 quilòmetres de longitud i un desnivell positiu de 6.000 metres a través de l’Aran i el sud de França, creuant la zona de l’antic comtat de Comminges, amb punt de sortida i arribada a Vielha, tot passant per paisatges i pobles que conserven un encant especial. Era Roda-100% Aran és una ruta temàtica amb BTT per les zones més inhòspites i emblemàtiques de la Val d’Aran. La ruta, de 210 km i 7.300 m positius acumulats, té sis etapes: Vall de Salient i els pobles del Sol, el riu Garona i els dominis de l’ós bru, l’ascens a les mines de zinc, vaqueries de Baquèira i el santuari de Montgarri, Aiguamòg i els vessants del Montardo i els boscos frondosos del Mijaran.

Els amants de la bicicleta de carretera tenen el Road Bike Tours. El producte inclou el “3 Nacions”, una ruta de 420 km i 9.000 m de desnivell positiu, amb sortida des de la Seu d’Urgell, i amb ascensos i descensos a ports, alguns de gairebé 30 km de longitud. “Le mythique Tour” té la seva sortida a Vielha i durant els gairebé 500 km i 10.000 m de desnivell positiu es puja al Tourmalet, l’Aspin, el Peyresourde, el Soulor i Eth Portilhon. A “Brevet aranès” es proposa fer una sèrie de reptes amb la bicicleta al llarg de la geografia aranesa, amb 105 km d’escalada dividits en 11 ascensions, des d’una punta a l’altra de la vall. “Le Défi occitan”, amb sortida des de Vielha, permet fer l’etapa reina del Tour de França de 197 km i 4.500 m de desnivell positiu.

BTT per tot Lleida

A banda de la Val d’Aran, els amants de la bicicleta de muntanya tenen altres opcions com ara el Trinxat BTT, Urgellet Pic de l’Orri i Volta Cadí-Moixeró. CadíBike, empresa de turisme especialitzada en el sector de la bicicleta, ofereix fins a l’octubre —amb ofertes low cost de final de temporada— la Trinxat BTT, que és una ruta de bicicleta per alta muntanya circular en 5 etapes entre les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya, amb un pas breu pel Pallars Sobirà i Andorra. El Trinxat BTT Express és una adaptació per a 2 o 3 dies de la Trinxat BTT entre la Seu d’Urgell i Puigcerdà. El recorregut és de 194 km, amb un desnivell positiu de 5.000 m. L’empresa lleidatana també ofereix la Urgellet Pic de l’Orri, una proposta intensa de dos dies adaptada als itineraris del Centre BTT de la Seu-Alt Urgell que puja des de la vora del Segre fins al Pic de l’Orri (2.439 m). La travessa té 110 km i 3.000 m de desnivell positiu. A més, hi ha la Volta Cadí-Moixeró (227 km i 6.230 m de desnivell positiu), dinamització de la clàssica volta al parc del Cadí-Moixeró amb BTT en 3 o 4 etapes, amb l’adaptació al seu pas per Alàs.

Més informació:

Aranbike
Tel. 973 64 20 57
Web: www.aranbike.com

Pedalaran
Tel. 973 64 00 24
Web: www.coposbike.com

Naut Aran Duathlon
Tel. 973 64 01 00
Web: www.nautaranduathlon.com

Pedals de Foc / Pedals d’Occitània
Tel. 973 64 36 62
Web: www.pedalsdefoc.com

Era Roda-100% Aran
Tel. 973 64 33 25
Web: www.eraroda.com

Road Bike Tours
Tel. 973 64 36 62
Web: www.roadbiketours.com

Trinxat BTT / Trinxat BTT Express / Urgellet Pic de l’Orri / Volta Cadí-Moixeró
Tel. 973 36 06 67 / 606 96 63 76
Webs: www.trinxatbtt.com / www.cadibike.com

Sense comentaris

Deixa el primer comentari

Deixa el teu comentari

Has d'estar identificat per a deixar un comentari:

Login

Heu perdut la contrasenya?