Enllaços recomanats:

DELTA DE L’EBRE, UN PAISATGE SINGULAR

Cap de Setmana, Destacat — By admin on 21 març 2011 16:58

Text: Cecília Lorenzo © / Fotos: Jordi Folch ©

Des de qualsevol dels pobles del Delta de l’Ebre i amb l’ajuda d’un mapa, és fàcil endinsar-se en les gairebé 8.000 hectàrees que formen aquest parc natural de gran riquesa paisatgística. Val la pena anar més enllà de l’excursió en vaixell a la desembocadura i conèixer altres racons com el far del fangar, les dunes de les platges de Migjorn o del Trabucador o els flamencs alçant el vol a les llacunes de l’Encanyissada i la Tancada.

LA BASSA DE LES OLLES

El primer lloc al que us recomanem anar es troba molt a prop de l’Ampolla i es diu la Bassa de les Olles. És la llacuna més petita del delta de l’Ebre i l’antiga desembocadura del riu. Hi podreu arribar en cotxe des de l’Ampolla en direcció a Deltebre. Trobareu indicadors que en senyalen el camí i, un cop allà, un aparcament on deixar el vehicle. Una pista ben arranjada s’endinsa en aquest espai natural, passant per arrossars, dunes, zona de platja i la llacuna. Precissament, dins de la llacuna, que es pot rodejar caminant a través de camins i pasarel•les, hi podreu veure pontones, que són les típiques barques dels pescadors del Delta. Podeu recórrer la zona a peu o en bicicleta i aprofitar per observar els ocells des d’uns observatoris elevats, que també serveixen per contemplar el paisatge des d’un pla més aixecat. Des d’aquests punts estratégics, i si el dia és prou clar, hi podreu veure la punta del Fangar, amb el far al final. Si porteu el menjar, trobareu una zona de picnic molt ben equipada.

EL FAR DEL FANGAR

El Fangar, a l’extrem nord del Delta, és una de les zones preferides dels amants de la soledat i les passejades tranquil•les. I és que el seu aspecte, gairebé desèrtic, amb el far solitari rodejat d’extensos sorrals el converteix en un dels escenaris més màgics del parc natural. S’hi arriba des de Deltebre (en cotxe o en bici) per la carretera local de 8 km que porta a la platja de la Marquesa. D’aquí al far hi ha uns 2 quilòmetres, però atenció a l’estat de la pista, ja que com que es troba al mateix nivell del mar, moltes vegades queda inundada per l’aigua o la sorra, a causa de l’acció del vent. Moltes vegades no s’hi pot passar en cotxe i s’ha de caminar. Això sí, un cop al far, veureu com l’esforç ha valgut la pena.

Pàgines: 1 2 3 4

Tags: , , , , , ,

Sense comentaris

Deixa el primer comentari

Deixa el teu comentari

Has d'estar identificat per a deixar un comentari:

Login

Heu perdut la contrasenya?