Enllaços recomanats:

EL PIRINEU DE LLEIDA RECUPERA EL PODER DE LES HERBES REMEIERES

Notícies — By destins on 6 setembre 2011 11:04

La tradició de les plantes remeieres, utilitzades des de temps immemorials pels habitants del Pirineu per combatre el dolor i les malalties, ha estat recollida i actualitzada per Taüll Orgànics, una empresa de la Vall de Boí especialitzada en productes ecològics elaborats a partir de l’àrnica, una planta amb propietats analgèsiques i antiinflamatòries.

Taüll Orgànics, creada l’any 2008 per l’etnobotànica Anna Sirvent i radicada a Taüll, a la Vall de Boí (comarca de l’Alta Ribagorça), disposa d’una plantació ecològica d’unes seixanta mil plantes d’àrnica que es conreen en el seu hàbitat natural a 1.500 m d’altura, un factor que li permet conservar totes les propietats. Recuperant la saviesa ancestral de la gent de la vall, coneixedora dels secrets de les plantes del Pirineu, i amb la col·laboració de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona —col·laboració que ha permès integrar els últims avenços científics—, la firma ha tret al mercat uns productes de cosmètica natural d’alta muntanya ”tant o més eficaços que la cosmètica convencional”, segons la seva directora.

La plantació ecològica d’àrnica —la primera de l’Estat espanyol—, desenvolupada amb l’assessorament del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, està certificada pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). El cultiu es fa sense pesticides ni fungicides, recuperant la cultura de l’etnobotànica ancestral del Pirineu.

Els dos productes estel·lars de la firma són Árnica Classic, un gel elaborat amb flors d’àrnica que ajuda a calmar i relaxar el cos, i Árnica Sport, un gel elaborat amb flors d’àrnica i càmfora recomanat per a esportistes.

L’àrnica (arnica montana) ha estat utilitzada des de l’antiguitat com a planta analgèsica, anticatarral, expectorant, antiespasmòdica, vasodilatadora, emol·lient, antiinflamatòria, cicatritzant i diürètica, com també per tractar el dolor causat per petits traumatismes, contusions, luxacions o picades d’insectes. Les seves propietats antiinflamatòries i analgèsiques activen la circulació sanguínia i ajuden a tonificar, vitalitzar i relaxar la musculatura, per la qual cosa el seu ús és recomanat per a persones, especialment esportistes, després de desenvolupar una activitat que comporti un cansament o esforç muscular.

Cal afegir que els senderistes de les rutes que es desenvolupen a la Val d’Aran (“Setau Sageth”, “Encantats”, “Gran Bucle”, “Termal Trek” i “4Cims 4Llengües”) són obsequiats per l’empresa organitzadora d’aquests itineraris, Camins, Guies de Muntanya, amb mostres gratuïtes d’Árnica Sport.

Més informació:

Taüll Orgànics
Tel. 630 88 08 50
Web: www.taullorganics.com

Camins, Guies de Muntanya
Tel. 973 64 24 44
Web: www.camins.net

Sense comentaris

Deixa el primer comentari

Deixa el teu comentari

Has d'estar identificat per a deixar un comentari:

Login

Heu perdut la contrasenya?