Enllaços recomanats:

FORMENTERA, UN PARADÍS DE BUTXACA

Cap de Setmana — By destins on 26 juny 2011 23:34

EN BICICLETA I A PEU

A banda de platges, cales i fars, un dels al·licients de l’illa és l’existència d’una xarxa d’antics camins, habilitats per a poder-los visitar a peu o en bicicleta. Aquest entramat de circuits vers està format per un total de 35 km repartits per dinou camins diferents. La majoria amples i plans.

La Punta de sa Pedrera: Us recomanem el que arriba a la punta de sa Pedrera, una pedrera abandonada al costat del mar en què es poden veure els talls en la roca modelats per l’erosió del vent, que ha creat formes molt curioses. S’hi arriba des del Port de la Savina i des de Sant Francesc Xavier.

Típica sargantana de Formentera

Els estanys: Un altre camí és el que voreja els estanys des Peix i s’estany Pudent, que formen la única zona humida de Formentera. El camí es pot agafar des del port de sa Savina o des de la població des Pujols. Trobareu un munt de sargantanes de la Podarcis pityunensis formenterae, una espècie protegida que s’ha convertit en el símbol de l’illa (a moltes botigues es poden trobar samarretes i altres objectes amb el rèptil dibuixat). Els estanys són molt a prop de Sant Francesc  i Sant Ferran, les poblacions més grans de l’illa.

Camí de Sa Pujada: El camí entre Es Caló de Sant Agustí i Es Pilar de la Mola és curt (1, 8 km) i permet veure algunes de les millors vistes de l’illa, coves (com la de la llegendaria Cova de la mà peluda) i conèixer els antics senders  de l’illa. En aquest cas, el camí de Sa Pujada (també conegut com a Camí romà) és un tram de l’antic camí que arribava a la Mola des de Sant Xavier

PLATGES SOMMIADES

Pas per Ses Illetes

De Ses Illetes a s'Espalmador

Ses Illetes: En una estada a Formentera no hi pot faltar un dia de sorra, sol i agua a la platja de ses Illetes. Avui dia és gairebé impossible descobrir indrets com aquest: una platja llarguíssima d’aigües color turquesa on miraculosament no es veu cap edificació. És a l’extrem nord de l’illa i s’hi pot arribar per un caminet des de Es Pujols o des del Port de sa Savina.

S’Espalmador: Ses Illetes és el lloc ideal per banyar-se i prendre el sol però també és el punt d’inici d’una excursió per es Trucadors, una mena de passadís de pedra rodejat de mar a ambdós costats, fins a es Pas, l’estret que separa Formentera de s’Espalmador. A vegades, si la marea és baixa, es pot creuar a peu. Si no, sempre es pot fer nedant o agafant una barqueta des del port de sa Savina. Val molt la pena: la platja de s’Espalmador és la més impressionant de les illes Pitiuses.

CAMÍ A LA MOLA

Platja de Mitjorn: Era al segle XIX quan l’arxiduc Lluís Salvador, que va passar gran part de la seva vida a les illes Balears i Pitiüses, assegurava que la sorra de les platges de Formentera, i en concret de la platja de Mitjorn, era d’una blancor extraordinària i que per això les aigües presentaven un color molt especial, en algun punt entre el verd i el blau turquesa. S’hi pot arribar per carreteres que surten des de Sant Francesc Xavier, Sant Ferran i es Caló. Seguint la mateixa platja, als peus de la Mola hi ha el caló des Mort, una de les cales més atractives de l’illa. A la tarda t’hi pots banyar veient com es pon el sol sobre l’aigua.

Platja de Mitjorn amb La Mola al fons

Platja de Mitjorn amb La Mola al fons

Pàgines: 1 2 3 4

Tags: , , , , , ,

Sense comentaris

Deixa el primer comentari

Deixa el teu comentari

Has d'estar identificat per a deixar un comentari:

Login

Heu perdut la contrasenya?