Enllaços recomanats:

FORMENTERA, UN PARADÍS DE BUTXACA

Cap de Setmana — By destins on 26 juny 2011 23:34

Es caló de Sant Agustí: Els temps han canviat i la majoria d’habitants de l’illa viuen del turisme. Malgrat tot, l’illa conserva la personalitat i l’encant mariner. Als restaurants sempre hi ha peix del dia, als ports alguns pescadors feinegen i en algunes cales es poden veure els tradicionals varadors per guardar els llaüts i les xalanes (barques típiques de l’illa), així com els ormejos i arts de pesca. Un d’aquests indrets és es caló de Sant Agustí. A principis del segle XX, aquesta badia fou un port d’entrada i sortida de vaixells de mercaderies i pesca. Ara, ple de varadors i barques de colors, és un dels llocs més pintorescos i tranquils de Formentera. Us recomanem una paella a la terrassa del restaurant Cal Rafael. Les vistes són inmillorables.

Es caló de Sant Agustí

Es caló de Sant Agustí

El far de la Mola: El massís de la Mola, de 120 metres, és el punt més elevat de l’illa. Per arribar-hi cal fer una carretera de revolts que passa pel restaurant El Mirador, on us recomanem fer una aturada per prendre alguna cosa a la terrassa, des d’on es té la millor vista de l’illa, ja que es veu gairebé tot el seu territori, rodejat pel mar. Si seguiu carretera amunt arribareu al nucli des Pilar de la Mola, format per un grup de cases particulars i alguns establiments que mereixen una visita, com el taller del joier Enric Majoral, un dels personatges més famosos de l’illa. Molt a prop hi ha el molí vell (famós per apareixer en la portada del disc Formentera Lady, de Pink Floyd) i el far de la Mola.  Aquest far domina una espectacular línia d’espadats que es precipiten al mar, formant un paratge va captivar el mateix Jules Verne, que el prendria com a model per al far de la fi del món, citat a la seva novel·la Hector Servadac o Viatges a través del món solar.

Als xiringuitos de la platja de Mitjorn, els mojitos son la beguda més demanada. El millor moment per visitar-los és a l’hora de la posta de sol. El Pirata o el Quiosc d’en Bartolo són alguns dels més acollidors

L’EMPREMTA HIPPIE

Mercat hippie de La Mola

Artesans, músics, escriptors… Van ser molts els que durant els anys 60 van deixar-ho tot per tenir una experiència vital a l’illa de Formentera. Alguns indrets i locals, com el Molí Vell de la Mola, la Fonda Pepe (a Sant Ferran, on es reunien els hippies a l’època), Formentera Guitars (un taller artesanal de guitarres elèctriques a Sant Ferran) o el mercat d’artesans que es fa cada dimecres i cada diumenge (des de principis de maig fins el 12 d’octubre) a es Pilar de la Mola, recorden aquells anys gloriosos.

Pàgines: 1 2 3 4

Tags: , , , , , ,

Sense comentaris

Deixa el primer comentari

Deixa el teu comentari

Has d'estar identificat per a deixar un comentari:

Login

Heu perdut la contrasenya?