Enllaços recomanats:

JUNGFRAUJOCH: UN SOMNI SOBRE RAILS

Destacat, Inici, Viatjar amb nens — By destins on 10 octubre 2012 12:21

MOLT MÉS QUE JUNGFRAUJOCH

Però per els qui vagin a aquesta meravellosa zona de l’Overland Bernés atrets pel fort magnetisme de la Jungfrau, no tot comença i acaba amb la visita a Jungfraujoch. Interlaken i els seus voltants reuneixen suficients atractius com per destinar alguns dies més. Interlaken és una animada localitat vacacional situada, com dèiem al principi, entre dos llacs, Thun i Brienz, connectats pel canal Aare, que la divideix. Les seves dues principals avingudes, que s’uneixen en la Central Platz, cor de la ciutat, són Bahnhofstrasse i Höheweg. Ambdues formen una interminable artèria comercial que dóna recer als millors hotels, abrigallats per restaurants, cafeteries i boutiques. Entre elles destaquen Kirchhofer (Höheweg, 73), amb rellotges de les millors marques; Xoco Xalet (Höheweg, 95), amb la més variada gamma de bombons suïssos; o Balmer (Höheweg, 41, al costat del prestigiós Gran Hotel Victoria), especialitzada en moda tradicional suïssa. Enfront d’aquest hotel es troba el pulmó verd d’Interlaken, Höhe-Matte, un parc on aterren els parapents i que ofereix una bella vista de la Jungfrau, on tots els visitants es fotografien. Allí té també la seva sortida el Bödelibahn, tren turístic que realitza un tour de mitja hora pels principals racons del centre de la vila. Per contemplar la ciutat des del cel pugeu a la planta 18 de l’hotel Metropol, on a més hi ha un restaurant panoràmic.

Panorámica d'Interlaken des de la terrassa del l'hotel Metropole.

Deixant Interlaken per l’est, recomanem un relaxant creuer pel llac Brienz, amb les seves tranquil·les aigües turquesa, des del qual es pot contemplar l’espectacular cascada de Giessbach i viles com Iseltwald, pintoresc poble de pescadors. Hi ha també un romàntic creuer els dimecres, de 19.45 a 21.30, el Halal Barbacue Cruise, que inclou un exòtic sopar de cuina àrab. Els creuers arriben a Brienz, a l’altre extrem del llac, vila mundialment coneguda per la seva tradició en la talla de fusta. Allí es pot visitar el Museu-Taller Jobin, amb autèntiques obres d’art, des d’escultures (especialment la seva col·lecció d’óssos, gairebé un centenar) a cucuts, joiers, etc.

Escultures de fusta al taller-Museu Jobin Living de Brienz.

Després feu-vos una passejada per la fascinant Brunngasse, considerada un dels carrers més bells d’Europa, i empreneu un nostàlgic viatge al passat amb el centenari tren Brienz-Rothornbahn, que ascendeix fins al cim del Brienzer Rothorn, bec de 2.350 metres. Brienz és la porta d’accés a Ballenberg, un impressionant museu a l’aire lliure amb un centenar de cases –granges, graners, xalets…- que recullen la més pura essència rural dels diversos cantons de suïssa entre els segles XIV i XIX. I també uns 250 animals de granja. Cadascuna d’aquestes cases ha estat traslladada des del seu lloc d’origen i reedificada minuciosament en els bells paratges d’aquest parc-museu que s’estén al llarg de 66 hectàrees. Cada dia hi ha interessants tallers en els quals els nens poden aprendre antics oficis. També disposa de restaurants i tendes.

Ballenberg, museu a l'aire lliure de casess tradicionals suïsses.

A Grindelwald, camí de la Jungfrau, podeu gaudir amb els vostres fills d’un vertiginós descens de 735 metres al tobogan de muntanya del mirador de Pfingstegg, o ‘volar’ en cadires penjades d’un cable de gairebé 800 metres amb el First Flieger, des del mirador situat a 2.167 metres. I si sou fans de James Bond, no deixeu de visitar Schilthorm (s’accedeix pel telecabina que surt de Lauterbrunnen), cim coronat pel primer restaurant giratori del món, Piz Gloria (2.971 metres), on el James Bond Roger Moore va rodar en 1969 les més trepidants seqüències de ‘007 al servei de sa Majestat’. Un ‘desdejuni Bond’, a força d’ous i una copa de xampany, o el seu Martini sec (sempre agitat, no regirat), mantenen viu en record del seu més il·lustre visitant i posen un cinematogràfic ‘the end’ al nostre intens periple per la Jungfrau.

Pàgines: 1 2 3 4

Tags: , ,

Sense comentaris

Deixa el primer comentari

Deixa el teu comentari

Has d'estar identificat per a deixar un comentari:

Login

Heu perdut la contrasenya?