Enllaços recomanats:

PANTICOSA: PARADÍS DEL PIRINEU ARAGONÈS

Cap de Setmana — By destins on 13 març 2012 12:45

Text i Fotos: Manel Antolí ©

El seu balneari, d’origen romà, situat en un meravellós circ glacial abrigat per pics que superen els 3.000 metres, és l’estendard de la Vall del Tena, un encantador racó d’Osca amb dues estacions d’esquí, un parc d’animals, una dotzena de petits pobles de muntanya i dos magnífics pantans.


AIGÜES QUE CUREN

La naturalesa és de vegades així de sorprenent… i capritxosa! En un circ glacial la temperatura externa del qual a l’hivern baixa a temperatures extremes de menys de zero Graus, brollen de les seves entranyes aigües mineromedicinals superiors als 50. És el que passa a Panticosa, o millor dit en el seu balneari, un petit paradís termal per als amants de la relaxació envoltat d’una paret granítica amb de pics de més de 3.000 metres, situat en el Pirineu aragonès, ja al límit amb la frontera francesa.

Interior de les Termas de Tiberio

Els seus orígens daten de l’època romana, sota el comandament de l’emperador Tiberi (d’aquí el nom d’una de les seves quatre fonts, transformades en les avui modernes Termas de Tiberio), avi adoptiu de Calígula, que va governar fins a l’any 37 a. C. Però la primera casa de banys, tal com s’entén avui dia, no es va construir fins al segle XVII. Va ser el precedent d’una activitat termal en constant augment que va tenir el seu apogeu al segle XIX, amb un capacitat per a 1.500 persones, la qual cosa situava a Panticosa per davant d’emblemàtics balnearis espanyols com els de Sant Sebastià o Santander. Per aquí van passar, entre altres personatges il·lustres, el polític Niceto Alcalá Zamora, primer president de la II República espanyola; el general Primo de Rivera, el fílòsof i escriptor Ortega i Gasset o el Nobel de Medicina Santiago Ramón y Cajal.

En aquest màgic entorn natural, entre la bellesa vuitcentista dels grans edificis de fusta amb més d’un segle d’història, ressorgeix un nou concepte termal propi del segle XXI, on l’aigua i la llum es fonen en una atmosfera de relax i rehabilitació: Las Termas de Tiberio, part indestriable del Panticosa Resort. Es tracta d’un moderníssim balneari de suaus i arrodonides formes en alabastre, amb el segell del prestigiós estudi d’arquitectura Moneo-Brock, que li va valdre l’any 2009 el primer premi en la categoria ‘Spa Fitness’ dels Design Best of Year Awards, que convoca anualment la revista americana Interior Design.

Termas de Tiberio a l'Hotel Continental

Visitar Las Termas de Tiberio, després de passejar pels voltants del llac a l’entrada del circ glacial i els antics banys, és com entrar en un túnel del temps que ens porta del passat al present més futurista de la mà sempre –no hem d’oblidar-ho– d’un mateix element en comú que constitueix la seva principal riquesa: les seves aigües mineromedicinals. A partir d’aquí ens trobem immersos en un majestuós palau de 8.500 m2 en el qual destaca, a primera vista, el seu complet circuit termal: dutxes, piscina central amb dolls i jacuzzi; piscina exterior amb vistes a la muntanya, llits de bombolles; i zona de saunes, finlandesa, Hamman i pediluvi. Complementant aquest circuit hi ha una selecta carta de tractaments per a totes les necessitats, entre els quals destaquen, com a novetats, el massatge Ayurveda (amb aromateràpia de Panticosa), el massatge de Pindas (amb plantes i essències del Pirineus), el Lomi-Lomi Thai (amb canyes de bambú) o l’embolcall especial de bellesa de iogurt amb soja.

Pàgines: 1 2 3 4

Tags: , , , , , , ,

Sense comentaris

Deixa el primer comentari

Deixa el teu comentari

Has d'estar identificat per a deixar un comentari:

Login

Heu perdut la contrasenya?