Enllaços recomanats:

PARÍS, MON AMOUR

Ciutats Low Cost — By admin on 21 març 2011 17:21

Text: Cecília Lorenzo © / Fotos: Jordi Folch ©

No necessita presentacions. La torre Eiffel, la catedral de Notre-Dame, el Louvre i el barri de Montmartre s’han encarregat durant segles de convertir París en una de les ciutats més fotografiades i elogiades del món. Alguns hi busquen l’escenari perfecte per a una escapada romàntica. Hi ha qui hi torna per redescobrir un vell conegut paradís cultural, amb concerts i exposicions a la carta, o per conèixer les últimes tendències de la moda. No us fallarà mai. Tot el que busqueu ho trobareu.


Situem-nos, doncs, en un matí de dissabte a punt de fer una passejada pel centre de París. Ens esperen els terrats de la catedral de Notre-Dame, els llibreters i els cafès del barri de Saint-Germain, l’ambient festiu del Centre Georges Pompidou i el relax dels jardins de les Tulleries.

EL CENTRE POMPIDOU

Els dissabtes, la plaça Beaubourg és un dels indrets més animats i concorreguts de París. Músics i actors hi arriben per fer els seus petits espectacles de carrer i oferir més color –si això és possiblea un teló de fons bastant original: el Centre Georges Pompidou. Som al cor de Beabourg, un barri petit però molt conegut per visitants i parisencs des de fa uns quants anys. Concretament, des del 1977, quan es va inaugurar el Pompidou, seu del Museu d’Art Modern (amb obres de Miró, Matisse…) i centre multicultural amb cinemes, exposicions, botigues i espais per a representacions. Tant si voleu visitar les exposicions com si no, val la pena que n’observeu l’exterior, amb una façana que mostra diverses canonades de colors i on destaca una escala exterior folrada amb un tub de plexiglàs. També són increïbles les vistes de París que es tenen des de la darrera planta de l’edifici, on hi ha el cafè restaurant Georges. Abans de continuar la passejada, feu una ullada a les fonts de la plaça Igor Stravinsky (en un dels laterals del centre). Són unes divertides fonts mòbils pintades de colors molt vius inspirades en el ballet L’ocell de foc, del compositor rus Stravinsky.

CONSELL Low cost: Per estalviar diners en aigua d’ampolla, val la pena demanar aigua de l’aixeta (bona i potable) als bars i restaurants de la ciutat. Demaneu: eau du robinet.

Pàgines: 1 2 3 4 5

Tags: , , , ,

Comentaris tancats