Enllaços recomanats:

SANT PERE DE CASSERRES

Cap de Setmana — By destins on 7 abril 2011 10:47

Text: Cecília Lorenzo © / Fotos: Jordi Folch ©

Passejar-se per l’interior d’un dels edificis més importants del romànic català és una bona raó per viatjar fins a Osona. Però no és ni molt menys la única. El monestir de Sant Pere de Casserres és tan sols un dels tresors d’aquest racó de la comarca, emmarcat pel pantà de Sau i les muntanyes de les Guilleries. De camí fins l’antic convent benedictí, la bellessa i la inmensitat del paisatge sorprenen al visitant. No és estrany: el cenobi està situat a la punta d’una península totalment rodejada d’aigua, formada per un meandre del riu Ter. Entre les parets d’aquest edifici van viure durant segles (del X al XIV aproximadament) una petita comunitat de monjos. Avui, fent una visita a cadascuna de les dependéncies, disposades al voltant del claustre, es pot reviure aquell temps, en que era un convent de clausura.

L’EXCURSIÓ A CASSERRES
Hi ha varies maneres d’arribar al monestir de Sant Pere de Casserres, ja sigui en cotxe o a peu. Si aneu amb el vostre vehicle i no teniu ganes de caminar massa haureu de anar cap a Tavérnoles (a on s’hi arriba des de Vic per la BV-5213) i un cop allà seguir per la carretera fins al parador de turisme Vic-Sau i d’allà continuar per una pista asfaltada fins l’entrada al recinte del monestir, on hi ha un aparcament, un restaurant i el començament d’un camí molt agradable que acaba al portal d’entrada. Tan sols trigareu uns 5 o 10 minuts. Tot depen del temps que passeu contemplant les vistes sobre el pantà i el meandre del Ter que es veuen en el recorregut o reconeixent (gràcies a uns cartells del tipus jardí botànic) els arbres i les plantes de l’entorn. Per disfrutar encara més del paisatge de la zona i de pas fer una mica d’exercici, us animem a fer la ruta que enllaça el parador de turisme Vic-Sau amb el monestir a través d’un sender molt entretingut, estret, rodejat de vegetació i amb vistes espectaculars sobre el pantà de Sau. Fins i tot podreu veure la punta del campanar de l’església de Sant Romà de Sau sobresortint de les aigües! El camí es pot agafar des d’un trencall que trobareu un cop passat el monestir, a la pista que puja al monestir. Està molt ben senyalitzat. En total són 3,5 km de recorregut, que podreu fer en uns 30 minuts. Pels amants del senderisme hi ha altres opcions, com el sender de Petit Recorregut C-40, que surt des de la catedral de Vic, amb un trajecte de 18 km (unes 4 h 15 min de caminada). Fent aquesta ruta podreu admirar paratges de gran bellessa natural i també algunes de les joies patrimonials de la comarca, com el pont del Bruguer, les restes megalítiques de Sant Jordi, l’església romànica de Sant Esteve de Tavèrnoles, el poblat ibèric i l’ermita de Sant Feliuet de Savassona. Està tot ell senyalitzat amb franjes de color groc i blanc, però per anar més segurs podeu adquirir la guia del sender a la oficina de turisme de Vic.

Una ruta senyalitzada enllaça el parador de turisme Vic-Sau amb el monestir a través d’un sender molt entretingut, estret, rodejat de vegetació i amb vistes espectaculars sobre el pantà de Sau

Pàgines: 1 2 3 4

Tags: , , , ,

Sense comentaris

Deixa el primer comentari

Deixa el teu comentari

Has d'estar identificat per a deixar un comentari:

Login

Heu perdut la contrasenya?