Enllaços recomanats:

VACANCES FRESQUES ALS PICOS DE EUROPA

Inici, Viatjar amb nens — By destins on 7 abril 2011 10:22

Text: Cecília Lorenzo © / Fotos: Jordi Folch i Cecília Lorenzo©

A l’ombra dels Picos de Europa, una serralada formada per muntanyes retallades que s’eleven fins els 2600 metres d’alçada, es troben alguns dels paisatges més espectaculars de la Península. Les seves valls i congostos són el millor escenari per practicar el senderisme amb els més petits, però també per relaxar-se davant d’un llac, passejar pels seus pobles o gaudir dels seus allotjaments rurals i la seva gastronomia. Un viatge rodejant les seves muntanyes més emblemàtiques, des del Congost del Cares al petit poble de Bulnes o el telefèric de Fuente Dé, descobrireu un territori indòmit i salvatge però al mateix temps entranyable i acollidor, que segur que encantarà als nens.

El parc nacional dels Picos de Europa abarca tres comunitats: Cantabria, León i Astúries, encara que la major part del seu territori pertany a aquesta darrera. És el parc natural més gran d’Europa i un paradís pels amants de la natura i les excursions per la muntanya. Combina diferents paisatges, des de les roques dels cims, gairebé inaccessibles, fins els prats alpins, els boscos de roure i faig o els camins que acompanyen els congostos dels rius Dobra, Cares i Duje.

LA RUTA DEL CARES

Un bon lloc des d’on començar a descobrir el territori és Caín, un petit poble situat a la frontera de León amb Astúries, a prop de la localitat de Posada de Valdeón. Amb alguns hotels, càmpings i diversos restaurants, és la porta d’entrada a la Ruta del Cares, o Ruta de la Garganta Divina, una de les excursions més espectaculars dels Picos de Europa. El riu Cares forma un congost espectacular que travessa per la meitat el massís. Al 1946, es va excarvar un camí a la roca que recorria el congost i que servia per que els treballadors accedissin al canal del Cares, realitzat al 1931 per una companyia eléctrica. Avui, el camí del congost posa a l’abast de qualsevol excursionista (inclosos els nens), les parets verticals dels Picos de Europa, i altres paisatges sobreacollidors, com el poble en ruïnes de Culienbro, a meitat de camí. El sender, de 13 km de llargària i ponts de fins a 1000 metres sobre el terra, uneix les localitats de Caín i Poncebos, a l’altra banda del massís. El camí és aconsellable per fer o bé amb nens ben petits (que poden anar penjats als pares en una motxil·la).

Pàgines: 1 2 3

Tags: , , ,

Sense comentaris

Deixa el primer comentari

Deixa el teu comentari

Has d'estar identificat per a deixar un comentari:

Login

Heu perdut la contrasenya?