Enllaços recomanats:

VOLCANS DE LA GARROTXA

Cap de Setmana, Destacat — By destins on 8 juliol 2011 22:42

Text i fotos: Manel Antolí ©

Fer senderisme volcànic, submergir-te en una màgica fageda o tornar al passat rondant per tres viles medievals són els grans atractius d’aquesta comarca gironina.

No us espanteu: fa més d’un centenar de segles que els volcans de la Garrotxa estan atrapats en un somni etern del que mai despertaran. Qui vulgui conèixer aquesta singular comarca catalana que en lloc de muntanyes té volcans, podrà experimentar el plaer de descobrir una escenografia natural privilegiada sense por del tremendisme que provoquen el Vesubi o l’Etna en plena erupció. A la Garrotxa, la quarentena de cràters camuflats de verd formen un tranquil paisatge que convida a caminar. Els pobles enmurallats la gastronomia de la zona, la cuina “volcànica”, de la qual el fesol (mini mongeta blanca) és el rei, completen una escapada que sempre té tots els números per ser un èxit.

TOT L’ENCANT DE BESALÚ

Tota visita ha d’incloure l’eix rural Besalú-Castellfollit-Olot-Santa Pau. Per això iniciem el nostre periple per la primera, majestuosa porta d’entrada de la comarca. Només creuar el ric Fluvià pel seu pont fortificat (s. XI) amb torre hexagonal un sembla submergir-se en l’edat medieval. Rondant pel seu call jueu pots descobrir com eren els seus banys d’època (Miqvé). El carrer Pont Vell duu fins a la plaça Major, seu de l’ajuntament i de la Curia Real, antic palau de Justícia avui restaurant. Un carreró connecta aquesta plaça amb la de Prat de Sant Pere, la més gran, presidida per l’església romànica del mateix nom.

Pont dels Jueus de Besalú

Pont dels Jueus de Besalú

Pàgines: 1 2 3

Sense comentaris

Deixa el primer comentari

Deixa el teu comentari

Has d'estar identificat per a deixar un comentari:

Login

Heu perdut la contrasenya?